Webáruházunkban radaros, illetve lézeres detektorokat kaphatnak a kedves érdeklődők. Legálisan alkalmazhatóak ezek az eszközök? Természetesen igen!

Webáruházunkban radaros, illetve lézeres detektorokat kaphatnak a kedves érdeklődők.

Legálisan alkalmazhatóak ezek az eszközök? Természetesen igen! A törvények nem gátolják meg az eszközök szabad alkalmazását Magyarországon. A tiltásnak egyébként sincs értelme, hiszen ezek a készülékek is ugyanazon célt szolgálják, mint a traffipaxok: lassítani a veszélyes útszakaszokon!

Hogyan mér a lézeres traffipax?

A lézeres traffipax készülékek szintúgy a visszaverődés elvével mérik a sebességet, a kibocsátott jelek visszaverődéseit, szóródását és közvetlen találatát is képes jelezni egy traffipax-előjelző. Erre azonban akkor van jobb esély, ha kb. 250 méteren kívül vagyunk még, mikor a mérés megkezdődik. A lézersugár nyílásszöge ugyanis kúposan szélesedik a kezelőtől számítva, azonban rövid távolságoknál még nem lesz elég széles ahhoz, hogy a szélvédőre felhelyezett készülék észlelje azt. A lézeres bemérés előrejelezhetőségét nagy mértékben növeli a BLS típusú külső lézerérzékelő! A külső detektor a rendszámhoz rögzítve majdnem mindig beleesik a lézer sugarába, mivel a lézerjeleket többnyire a rendszámtáblákra irányítják, továbbá a többszörözött detektáló rendszerének hála, a messzebbi lézeres mérést is megbízhatóan kimutatja.

Amennyiben szüksége lenne radar vagy lézerdetektorra, keresse fel webáruházunkat a www.detektorbolt.hu webcímen.